5 syytä laatia testamentti

Testamentti on asiakirja, jonka ajatellaan olevan vain iäkkäitä ihmisiä varten tai ihmisiä, joilla on paljon varallisuutta.

Mietitäänpä uudelleen: onko sinun lähipiirissä tai sinun tuttavan lähipiirissä sattunut kuolemantapaus, jossa vainaja on ollut esimerkiksi alle 50-vuotias? Veikkaan, että vastaus on kyllä.

Voit myös ajatella, että eihän minulla ole varallisuutta, velkaa vain. Asunto, josta on velkaa, on myös varallisuutta ja aiheuttaa kuolemantapauksessa monia ongelmatilanteita esimerkiksi perheissä, joissa on alaikäisiä lapsia.

Kukaan meistä ei tiedä, milloin täältä tulee lähtö. Jotkut lähtevät nuorina ja toiset vanhana. Testamentti ei siis ole asiakirja, joka olisi vain iäkkäitä tai varakkaita ihmisiä varten. Meidän jokaisen tulisi laatia testamentti. 

Testamentilla voi välttää perillisten väliset riidat, määrätä kuka tai ketkä sinun omaisuutesi perii ja välttää erilaisia ongelmatilanteita esimerkiksi alaikäisten perillisten osalta. Testamentilla voit myös turvata jälkeen jäävän avopuolisosi tai lesken tulevaisuuden.

Testamentin laatiminen on yksi niistä asioista, joita ei vain saada aikaiseksi ennen kuin on pakko. Usein se on myös jo liian myöhäistä silloin, kun siihen havahdutaan. Testamentin tekeminen ei ole vaivalloista. Varaa aika lakimiehelle ja kerro hänelle, miten haluat omaisuutesi jaettavan kuolintapauksessa. Lakimies osaa kysyä sinulta kaikki oikeat kysymykset ja laatii pätevän testamentin, jonka saat heti mukaasi. Ensimmäisen testamentin laatimisen jälkeen sitä on helppo muuttaa mahdollisesti muuttuneen tilanteen mukaan.

Meiltä saat testamentit edullisesti. Katso hinnasto ja varaa aika testamentin tekemiseen jo tänään!

Kirjoitti 2.7.2019

Asianajaja Hanna-Maaria Okkonen

Katso 5 syytä laatia testamentti täältä:

1. Oletko avio- tai avoliitossa?

2. Onko sinulla alaikäisiä lapsia?

3. Oletko eronnut lastesi toisesta vanhemmasta tai elätkö uusperheessä?

4. Oletko naimaton eikä sinulla ole lapsia?

5. Avioehto on eri asia kuin testamentti