Rikosasiat

Avustamme rikosasioissa sekä uhria että epäiltyä Oulussa ja sen lähikunnissa.

Epäilläänkö sinua rikoksesta tai oletko joutunut rikoksen uhriksi?

Rikoksen uhrilla ja rikoksesta epäillyllä on oikeus käyttää avustajaa apunaan koko rikosprosessin ajan esitutkinnasta oikeudenkäyntiin.

Lakiasiaintoimisto Lex Uleåborgin lakimiehet avustavat rikosasioissa sekä uhria että epäiltyä/syytettyä Oulussa ja sen lähikunnissa.

Rikosprosessiin joutuminen on monesti ihmiselle henkisesti raskasta poliisikuulusteluineen ja oikeudenkäynteineen. Lakimies on tukenasi koko prosessin ajan ja varmistaa, että etusi ja oikeutesi tulevat prosessissa asianmukaisesti huomioon otetuiksi.

Asianajajan käyttäminen rikosasioissa jo esitutkintavaiheessa on perusteltua. Asianajaja esimerkiksi varmistaa epäillyn osalta, että poliisikuulusteluissa kuulustelumenetelmät ovat lainmukaisia ja että epäilty ei päädy myötävaikuttamaan oman syyllisyytensä selvittämiseen.

Rikoksen uhrille kuulustelut voivat myös olla varsin traumaattinen kokemus, kun rikostapahtuma käydään uudelleen läpi. Tällöin avustajan tehtävänä on tukea päämiestä ja varmistaa, ettei juridisesti keskeisiä seikkoja jää kertomatta.

Mikäli rikosprosessi etenee oikeudenkäyntiin on lakimiehen tehtävänä siellä käyttää päämiehensä puhevaltaa vastaamalla rikoksesta syytetyn puolesta syytteisiin tai esittämällä rikoksen uhrin puolesta rangaistus- ja vahingonkorvausvaatimus. Tuomioistuimen päätökseen tyytymättömällä on oikeus hakea siihen muutosta hovioikeudelta.

Rikosasioissa syytetyllä ja rikoksen uhrilla on mahdollisuus saada valtion oikeusapua. Syytetylle voidaan joissakin vakavammissa rikosasioissa myös määrätä puolustaja. Rikoksen uhrin avustamiseen taas voidaan usein käyttää kotivakuutukseen sisältyvää oikeusturvavakuutusta.

Hinnat

Hinnat sisältävät alv 24%.

Oikeudenkäynnit ja muut asiat

alk. 110 € /h

Tuntihinta määräytyy asian vaativuuden mukaan.

Rikosasioissa sinua auttaa:

Jussi Ylönen

Jussi Ylönen

OTM, lakimies, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja

029 703 10113 jussi@lexuleaborg.fi