Lapsen huolto, asuminen ja tapaamisoikeus sekä elatusapuasiat Oulussa

Lapsen huoltoon, asumiseen, tapaamiseen ja elatukseen liittyvät asiat.

Asiantuntevaa lakiapua lapsiasioiden ratkaisemiseksi

Vanhempien erotessa yksi suurimmista ja tärkeimmistä ratkaistavista asioista on lasten huoltajuus, asuminen ja tapaamisoikeus sekä elatusavun määrä. Parhaassa tapauksessa vanhemmat kykenevät sopimaan lasten asioista yhteisymmärryksessä keskenään. Aina yhteistä näkemystä asioiden ratkaisemisesta ei kuitenkaan löydy ja tällöin on tärkeää pyytää lakimieheltä asiantuntevaa lakiapua asian ratkaisemiseksi.

Tuomioistuin voi ratkaista hakemuksesta lapsen huoltoon, asumiseen ja tapaamisoikeuteen liittyvät asiat. Vaihtoehtona oikeudenkäynnille on lapsiasiainsovittelu eli follo, jonka tarkoituksena on löytää vanhempien välille sovinnollinen ratkaisu yhdessä avustajien, sovittelijan ja asiantuntija-avustajan kanssa. Follo-sovittelu on huomattavasti kevyempi, nopeampi ja edullisempi vaihtoehto perinteiselle oikeudenkäynnille.

Follossa saavutetaan asiantuntijoiden avustuksella hyvin usein molempia vanhempia tyydyttävä ratkaisu, kun taas oikeudenkäynnissä lähtökohtana on, että toinen osapuoli ”voittaa”ja toinen ”häviää”.

Hinnat

Hinnat sisältävät alv 24%.

Oikeudenkäynnit ja muut asiat

alk. 110 € /h

Tuntihinta määräytyy asian vaativuuden mukaan.

Lapsiasioissa sinua auttaa:

Hanna-Maaria Okkonen

Hanna-Maaria Okkonen

OTM, lakimies, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja, asianajajatutkinto, koulutettu lapsen edunvalvoja

029 703 10111 manna@lexuleaborg.fi