Lapsen huolto, tapaamisoikeus sekä elatusapu Kempele, Raahe, Oulu ja Kuusamo

Avustamme lapsen huoltoon, asumiseen, tapaamisoikeuteen ja elatusapuun liittyvissä asioissa ammattitaidolla.

Asiantuntevaa lakiapua lapsiasioissa

Vanhempien erotessa yksi suurimmista ja tärkeimmistä ratkaistavista asioista on lasten huoltajuus, asuminen ja tapaamisoikeus sekä elatusavun määrä.

Parhaassa tapauksessa vanhemmat kykenevät sopimaan lasten asioista yhteisymmärryksessä keskenään. Tällöin sopimukset huollosta, asumisesta (lähivanhempi/etävanhempi), tapaamisoikeudesta ja elatusavusta tehdään lastenvalvojan luona. Aina yhteistä näkemystä asioiden ratkaisemisesta ei kuitenkaan löydy ja tällöin on tärkeää ottaa avukseen asiantunteva lakimies.

Tuomioistuimessa ratkaistaan lapsen huoltoon, asumiseen, tapaamisoikeuteen ja elatusapuun liittyvät riitaiset asiat. Lapsiasioissa vaihtoehtona oikeudenkäynnille on lapsiasiainsovittelu eli follo, jonka tarkoituksena on löytää asiassa sovinnollinen ratkaisu yhdessä vanhempien, avustajien, sovittelijan ja asiantuntija-avustajan kanssa. Tämä follo-sovittelu on prosessina huomattavasti nopeampi, kevyempi ja edullisempi verrattuna perinteiseen oikeudenkäyntiin.

Sovittelussa saavutetaan myös asiantuntijoiden avustuksella hyvin usein molempia vanhempia tyydyttävä ratkaisu, kun taas oikeudenkäynnissä asetelma on lähtökohtaisesti sellainen, että toinen vanhemmista ”voittaa” ja toinen ”häviää”.

Hinnat

Oikeudenkäynnit ja muut asiat

alk. 198,40 € /h

Lapsiasioissa sinua auttaa:

Hanna-Maaria Okkonen

Hanna-Maaria Okkonen

Asianajaja, koulutettu lapsen edunvalvoja, uhrin sensitiivisen kohtaamisen osaaja

029 703 10111 manna@lexuleaborg.fi